Barion Pixel

Rakosgató Lapok – Számok

4490 Ft

A számok és a számolás már az óvodások érdeklődését is felkelti. Nem csoda, hiszen szeretünk számosítani és számon tartani mindent. Hogyan tudjuk megtanítani nekik azt, hogy milyen mennyiség van egy számjegy képe mögött? Ebben segít ez az apróságokkal való rakosgatáson keresztül a finommotorikát is fejlesztő kártyacsomag.

Kategória: Címkék: ,

Hogyan használjátok a kártyacsomagot? 

  • Keressetek sok-sok apróságot és rakjátok fel őket a lapokra.
  • Közben beszélgethettek a számokról.
  • Tegyétek növekvő vagy csökkenő sorrendbe a lapokat a rajtuk lévő szám/ mennyiség alapján.
  • Csoportosíthatjátok őket aszerint is, hogy melyikek a páros, melyikek a páratlan számok. Később (6+) a prímszámokat is megkülönböztethetitek.
  • Párosítsátok össze a mennyiséget és az értéket mutató lapokat!
  • Az értéket mutató lapokhoz gyűjtsetek tárgyakat az otthonotokból vagy akár a szabadból, amikből annyi van, mint az adott lapon (egy radír, kettő ceruza…).

 

Milyen apróságokat használhattok? 

Kavics, barackmag, szilvamag, kagyló, gyapjúgolyó, gyöngy, gesztenye, dió, makk, gomb, kiszárított gyurmagolyó, fából készült bigyó (Grapat mandala), műanyag apróságok (Lego, Stikeez)…

Ha beleteszitek egy irattartó tasakba a lapokat, így megvédve őket a zsírfoltoktól, gyurmagolyókat is használhattok. Sőt, megpróbálhatjátok gyurmából a számok körvonalát is kirakni.

 

A kártyacsomag tartalma: 20 db 155×155 mm-es méretű, 350 g/nm műnyomóra készült, saroklekerekített, számjegyet vagy értéket (10-10 db) ábrázoló kártya. A kártyák tárolására egy 220×220 mm-es 180 g/nm vastagságú fehér kartonboríték szolgál.

 

Javasolt életkor: 3 (amikor már az apróságokkal való játék nem jelent veszélyt a gyerekekre nézve)- 7 év

 

Örömteli játékot, jó LapKalandozást kívánok!

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart