Barion Pixel

Rakosgató Lapok – Betűk

4490 Ft

Sokszor már az óvodásokat érdeklik a betűk, szeretnék leírni a nevüket. Az első osztályosoknak is segítség lehet, hogy nem csak írásban, hanem a játék mentén is ismerkednek az ABC-vel. Ha ti is hasonló cipőben jártok, akkor ez a kártyacsomag nektek szól. Apróságokból tudjátok kirakni a betűket, így fejlesztve a finommotorikát is.

Kategória: Címkék: ,

Hogyan használjátok a kártyacsomagot? 

  • Keressetek sok-sok apróságot és rakjátok fel őket a lapokra.
  • Közben beszélgethettek a betűkről, a hangokról. Milyen szó kezdődik ezzel a hanggal?  Társíthattok a betűkhöz különböző játékokat, tárgyakat is. (pl. A – autó, T – tigris)
  • A nagyobbak csoportosíthatják őket különböző szempontok szerint (magánhangzó-mássalhangzó, mássalhangzók esetében: zöngés-zöngétlen, egyjegyű (d), kétjegyű (sz), háromjegyű (dzs); magánhangzóknál: mély-magas, hosszú-rövid).
  • Tegyétek ABC sorrendbe az összes lapot, vagy csak a magánhangzókat, csak a mássalhangzókat (6+)!

 

Milyen apróságokat használhattok? 

Kavics, barackmag, szilvamag, kagyló, gyapjúgolyó, gyöngy, gesztenye, dió, makk, gomb, kiszárított gyurmagolyó, fából készült bigyó (Grapat mandala), műanyag apróságok (Lego, Stikeez)…

 

Ha beleteszitek egy irattartó tasakba a lapokat, így megvédve őket a zsírfoltoktól, gyurmagolyókat is használhattok. Sőt, megpróbálhatjátok gyurmából a betűk körvonalát is kirakni.

 

Javasolt életkor: 3 (amikor már az apróságokkal való játék nem jelent veszélyt a gyerekekre nézve)- 7 év

 

A kártyacsomag tartalma: 26 db 155×155 mm-es méretű, 350 g/nm műnyomóra készült, saroklekerekített, betűt ábrázoló kártya, és 9 különböző méretű, a nagyokkal azonos papírra készült ékezet. (Tehát minden betűből egy darab van.) A kártyák tárolására egy 220×220 mm-es 180 g/nm vastagságú fehér kartonboríték szolgál.

 

Örömteli játékot, jó LapKalandozást kívánok!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart