Barion Pixel

Rakosgató Lapok – Alakzatok

4490 Ft

Az írás elsajátítása a rajzolással kezdődik. Rajzoláskor azt próbáljuk reprodukálni, amit a szemünkkel látunk. Az alakzatok megismertetésével segítjük a gyerekeket abban, hogy a legegyszerűbb formákat megtanulják, először elképzelni, majd lerajzolni, először nagy méretben, majd egyre kisebben, hogy beférjen a vonalközbe is. A kártyacsomag tartalmaz sormintákat is, hogy a (matematikai) szabályszerűségeket is gyakorolni lehessen játékosan, miközben az apróságok rakosgatásával a finommotorika is fejlődik.

Kategória: Címkék: ,

Ötletek a használathoz:

  • Fedezzétek fel együtt a kártyákat, játsszatok velük kedvetek szerint.
  • Vezessétek végig az ujjatokat az alakzatokon, közben nevezzétek meg őket.
  • Rakjátok ki a formákat apróságokból!
  • Rajzoljátok le a formákat az udvaron egy bottal vagy krétával. Végigsétálhattok a vonalakon, vagy kirakhatjátok a formákat ebben a nagy méretben is. A lakásban ragasztószalaggal dolgozhattok, és hasonlóan folytathatjátok a játékos tanulást.
  • Rajzoljátok le a formákat egy bottal homokba, ujjal/ ecsettel búzadarába, majd egyre vékonyabb eszközökkel, és egyre kisebb méretben papírra.
  • Gyurmából is elkészíthetitek az alakzatokat. Ebben az esetben lamináljátok a lapokat vagy tegyétek őket átlátszó genothermbe.
  • Kereshettek formákat a játékaitok, majd a használati eszközök közt, kint az udvaron vagy az utcán is.
  • A sormintákat megalkothatjátok különböző színű, formájú vagy anyagú elemekből is. Sőt készíthettek saját sormintát is.
  • A szerialitás (sorrendiség) fejlesztéséhez tegyetek sorba néhány lapot, és válaszolja meg a gyermek, hogy melyik (balról) az első, utolsó, második, utolsó előtti…
  • Az emlékezet fejlesztéséhez nézze meg jól a gyermek a kirakott mintákat majd takarjatok le közülük egy-egy alakzatot. Vajon melyik lett kitakarva?

Ha a fentieken kívül eszetekbe jut valamilyen játékötlet, bátran osszátok meg velünk is.

 

Milyen apróságokat használhattok? 

Kavics, barackmag, szilvamag, kagyló, gyapjúgolyó, gyöngy, gesztenye, dió, makk, gomb, kiszárított gyurmagolyó, fából készült bigyó (Grapat mandala), műanyag apróságok (Lego, Stikeez)…

Ha beleteszitek egy átlátszó irattartó genothermbe a lapokat, így megvédve őket a zsírfoltoktól, gyurmagolyókat is használhattok. Sőt, megpróbálhatjátok gyurmából az alakzatok körvonalát is kirakni.

 

A kártyacsomag tartalma: 18 db 155×155 mm-es méretű, 350 g/nm műnyomóra készült, saroklekerekített, alakzatot (12), vonalat (3) vagy sormintát (3) ábrázoló kártya. A kártyák tárolására egy 220×220 mm-es 180 g/nm vastagságú fehér kartonboríték szolgál.

 

Javasolt életkor: 3 (amikor már az apróságokkal való játék nem jelent veszélyt a gyerekekre nézve)- 7 év

 

A termék a korábban forgalomban lévő Alak-aLap tartalmával teljesen megegyezik, a méretük (A5 helyett 155×155 mm) és a tárolójuk különböző.

 

Örömteli játékot, jó LapKalandozást kívánok!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart