Barion Pixel

Érzelem-aLap

6490 Ft

Nagyon sokat segít az általunk átéltek feldolgozásában, ha megtanuljuk azonosítani, majd megfogalmazni az érzéseinket. Ez a kártyacsomag ehhez igyekszik hozzájárulni. Szavakat ad, játékos formában lehetőséget teremt, hogy tudjatok az érzelmekről beszélgetni. 

Kategória: Címkék: ,

A csomag 12 érzelmet mutat be, mindegyikhez három kártya tartozik. Az egyiken egy érzelmet kifejező arc látható az átélt érzelemmel. A másikon ugyanez az arc az érzelem neve nélkül. A harmadik kártya pedig az adott érzelmet (lehetségesen) kiváltó tárgyat, élmény szimbolikáját mutatja be, feltüntetve a kiváltott érzelmet. Kiemelném, és kérlek ti is tegyétek meg, hogy az utóbbi kártyák feltételesen kapcsolódnak az érzelmekhez. Például a pók nem mindenkinél, azaz nem minden esetben vált ki félelmet. Mindenki félhet valamitől, de nem mindenki fél ugyanattól. Ez érvényes a többi megjelenített utalásra is. Éppen ezért vannak üres kártyák is a csomagban, rá tudjátok rajzolni azt, ami számotokra kapcsolódik egy érzelemhez. 

 

Az érzelmek kommunikációja során figyeljünk oda arra, hogy az általánosító címkézés helyett (Dühös vagyok.) törekedjünk arra, hogy az érzelem átmeneti jellegét is hangsúlyozzuk (Dühösnek érzem magam. Most éppen dühösnek érzem magam.). 

 

Hogy tudtok vele játszani? 

Kisebb (3-5 év) gyerekekkel érdemes kevesebb kártyát használni. Az alábbiakat javaslom: a boldog, szomorú, fél, meglepődik, undorodik, mérges, fáradt. 6 éves kor felett használhatjátok az összes kártyát. 

 

A kártyacsomaggal több mint hétféle módon tudtok játszani. Kereshettek párokat, triókat, felfordítva, lefordítva (memóriajáték), alkothattok velük történeteket, lerajzolhatjátok, elmutogathatjátok és mesélhettek is róluk. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg beszélgetésre adnak lehetőséget. 

 

A kártyacsomag fejleszti az érzelmi intelligenciát, az empátiát, a verbális kifejezést, a egymásra való odafigyelés és a másik jobb megismerése mentén erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot.  

A játékok azt a célt szolgálják, hogy elkezdjetek az érzésekről beszélgetni, könnyebb legyen megnyílni. 

 

A csomag tartalma: 39 kártya Csibi Boróka illusztrációival (+ üres lapok és használati útmutató). A kártyák 6×6 cm méretűek, 350 g/m2 vastagságú papírra készültek, fóliázottak. A kártyacsomag csomagolására egy bordó textilfestékkel nyomdázott vászonszütyő szolgál.

Ajánlott életkor: 3+

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…

Shopping Cart