Barion Pixel

BabaLap – kártyák a legkisebbeknek Gryllus Vilmos versei alapján

5990 Ft

Szeretnétek egy igazán jól kihasználható, tartós kártyacsomagot a legkisebb családtagnak? A babák szeretik a monokróm, kontrasztos rajzokat, ugyanis a látásuk fejlettségi szintjének még ezek az izgalmasak. Az alábbi kártyacsomag Gryllus Vilmos verseihez készült illusztrációkat tartalmaz, hogy ily módon az első közös játékot támogassák: a baba nézi a képet, a szülő pedig, ha szeretné olvassa neki a verset vagy énekli neki a dalt.

Kategória: Címkék: ,

Hogyan használjátok a kártyacsomagot? 

Támassz valaminek egy vagy több kártyát a fekvő, éber állapotú, jó kedélyű 0-12 hónapos babád elé 20-30 cm-rel. Ha a baba hason fekszik, körberakhatod előtte a kártyákat. Ha még csak oldalra fordítja a fejét vagy háton fekszik, ne felejtsd el időnként váltogatni az oldalakat. Ülj le egy picit távolabb tőle, vagy tevékenykedj körülötte. Hagyd elmélyülni, hogy önállóan fedezze fel a kontrasztos illusztrációkat. 

Ha szeretnél vele együtt játszani, akkor a babát olyan helyre tedd, hogy te is kényelmesen le tudj hasalni vagy ülni vele szemben, nagyjából szemmagasságban. Olvasd fel neki az adott kép hátoldalán lévő Gryllus Vilmos által írt verset vagy énekeld el neki. 

Ha szeretnéd megtanulni a dalokat, vagy ilyen módon szeretnéd szórakoztatni a babát, akkor bekapcsolhatod a kártyacsomagban található 16 megzenésített Gryllus-verset tartalmazó Spotify lejátszási listát. Ehhez a Spotify keresőjébe írd be a BabaLap keresőszót vagy kattints az alábbi linkre: https://open.spotify.com/playlist/4kuAvtLxZRPOPopb2PCBrG?si=2a605516d57a43a9.  Azokat a dalokat, amik nem szerepelnek a fenti listán (Szarka, Bioalma) keresd meg más felületeken (pl.: YouTube). 

Ha nincs szükségetek a hátoldalon található versekre, akkor fel is ragaszthatjátok a kártyákat a lakás különböző, a baba számára frekventált helyeire (pelenkázó, földön lévő játszószőnyegnél a fal…). Vigyétek magatokkal a kártyákat utazások során, várakozáshoz. A dallamok és a képek ismerőssége a nehezebb helyzetekben is nyugtatóan hat a babára. 

 

Mikor használjátok a kártyacsomagot?

Figyeld meg a babát, mikor áll készen néhány percnyi önálló vagy közös játékra. Ha fáradt, vagy túlingerelt, nem fogják lekötni a kártyák. Érdemes a játékra egy az alvásra szolgáló helytől különböző helyszínt kijelölni, hogy a pihenés, az elcsendesedés zavartalan lehessen.  

Fontos! Hogy elkerüljétek az esetleges baleseteket, a babát ne hagyd felügyelet nélkül. A kártyák vizuális stimulációra szolgálnak. A kis kezük nem elég ügyes ahhoz még, hogy papírból készült kártyákkal körültekintően bánjanak. Arról nem is beszélve, hogy a szájukkal fedezik fel a világot. A kártyákat szájba venni, megrágni tilos. Ha ilyet tapasztalnál, akkor a baba biztonsága érdekében vedd el a kártyákat tőle. 

A fekete-fehér kártyákat 0-6 hónapos korig, a színeket is tartalmazó lapokat 3-4 hónapos kortól 10-12 hónapos korig használhatjátok a vizuális stimuláció megsegítésére. A későbbiekben (is) nézegethetitek őket együtt, összekapcsolva a versekkel, dalokkal. 

A csomag tartalma: 18 kontrasztos, Gryllus Vilmos (megzenésített) versei alapján Csibi Boróka által illusztrált, 9,8 cm x 9,8 cm-es, lekerekített sarkú, fóliázott, 350 g/m2 vastagságú papírból készült kártyalap, plusz a használati útmutató. A kártyacsomag csomagolására, tárolására egy fekete textilfestékkel nyomdázott vászonszütyő szolgál.

Ajánlott életkor: A kontraszt kártyák leginkább a 0-12 hónapos kor között a babákat kötik le. Azonban a kártyák hátoldalán található Gryllus Vilmos által írt versek, dalok egészen az óvodás kor végéig a közös játék részét képezhetik.

 

Örömteli játékot, jó LapKalandozást kívánok! 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Shopping Cart